'out of time'

Maandag 09 Juli 2012 14:36

Dat was de keiharde conclusie gisterenmiddag om ca. 13.00 uur in Nijmegen. Na ruim 430 kilometer...

24uursEen uurtje of 25 eerder, zaterdagmiddag 7 juli om 12.00 uur, stonden zo'n 30 fietskoeriers (waaronder Hein, Gijs H. en ik) aan de start van de negende 24uurs-race voor fietskoeriers. Doel: een fietstocht van ruim 400 kilometer langs 5 checkpoints (Nijmegen-Bochum-Keulen-Heerlen-Eindhoven-Nijmegen) afleggen binnen 24 uur.

Na het vertrek bij Velocity in Nijmegen volgde een korte groepsrit naar park Tivoli waar de echte start plaats zou vinden. Gijs H. kreeg tijdens deze groepsrit echter een lekke band, helaas was dat niet opgemerkt door de organisatie. Samen met Bram van Velocity die op ons gewacht had, begonnen we daarom een kwartiertje later aan onze 24 uur. Met stralend weer een prima fietspaden kwamen we al snel lekker in ons ritme, voor we het wisten kwamen we fietskoerier Ludwig uit Enschede al tegen, die het tempo van de koeriers daarvoor te hoog vond en bij ons aansloot. Wat later ook nog een drietal Belgische koeriers die een tijdje met ons mee reden. Via wat bospaden en parkjes bereikten we om 17.42 uur Bochum, prima op schema.

Korte pauze en direkt door naar Keulen. Dat ging via wat flinke heuvels, die taai maar te doen waren op m'n fiets zonder versnellingen. Het uitzicht op die zonnige dorpjes in het dal maakte veel goed. Met een omweggetje van zo'n 8 kilometer (helaas ook door de heuvels) kwamen we rond 23.00 uur een prachtig verlicht Keulen binnenrijden. Achter op schema, maar goed dat we er waren want kort voor Keulen waren de benen helemaal leeg. Pasta en wat bananen naar binnen gewerkt en de nacht in. Pikkedonkere fietspaden, maar een relatief eenvoudige route dus ook deze kilometers konden we lekker doorrijden.

Met opkomende zon schoven we om 4.36 uur aan in Heerlen, waar we verrast werden met ijs en slagroom. Uiteraard gevolgd door pasta en bananen. Helaas verdween de zon daar al snel achter de wolken, samen met een groepje achterblijvers vertrokken we in de regen richting Eindhoven. In die etappe kwam de man met de hamer verschillende keren langs, Gijs H. zat er even doorheen en Hein besloot zelfs in Weert af te stappen. Zijn benen wilden nog wel, maar de scherpte was helemaal weg en zijn verstand zei hem te stoppen. Na een lekke band van Ludwig vervolgden we met z'n drieen onze weg, om net voor Eindhoven weer een groepje Duitsers op te pikken. Om 10.00 uur kwamen we drijfnat in Eindhoven aan.

Het besef dat het erin zat (nog 60 kilometer en 2 1/2 uur te gaan) was er bij mij en Gijs H. nog, dus we besloten kort te pauzeren en tempo te maken tijdens de laatste etappe naar Nijmegen. We vetrokken samen met Ludwig en de drie Duitsers en pauzeerden nog even kort toen een van hen een lekke band had. Ergens tussen Gemert en Boxmeer zijn we ze kwijt geraakt, later bleek dat ze wederom een lekke band hadden. Volledig geconcentreerd op de weg en ons tempo hadden Gijs H. en ik daar niets van mee gekregen. Na nog even gewacht te hebben besloten we toch maar door te rijden. Met een flink tempo richting Boxmeer en een nog hoger tempo naar Cuijk (wind in de rug) konden we helaas de kortere weg naar Nijmegen die we in ons hoofd hadden niet vinden. Wederom omrijden dus, met als gevolg een half uurtje te laat binnen. Het mocht de pret niet drukken, de tocht was voltooid en het welverdiende biertje in Nijmegen smaakte prima.

Onderweg naar huis veel gefilosofeerd over waar het mis was gegaan. Betere routeplanning (niet twee verschillende routes en een tomtom combineren), misschien wat minder sociaal zijn en ons eigen tempo blijven rijden (alhoewel dat niet in onze aard zit), de start niet missen en in een goed groepje terecht komen... En geconcludeerd dat het een prachtige ervaring was. Een die zeker voor herhaling vatbaar is, al is het maar om te bewijzen dat we dat wel in 24 uur kunnen!

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

Archieven

Weer in
’s-Hertogenbosch