EK 2012

Vrijdag 08 Juni 2012 11:11

Vrijdag 8 juni. De start van een nieuw Europees Kampioenschap. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

EK 2012Na de toch wel opmerkelijke prestatie van afgelopen WK, wie had verwacht dat we de finale zouden halen, zijn de verwachtingen hooggespannen. Het elftal is grotendeels in tact, als het goed is alleen maar beter geworden, en dan hebben we ook nog eens de topscorer van de Premier League en de Bundesliga. Gegarandeerd succes, zou je zeggen. De zwakke puntjes in de verdediging benoemen we maar niet al te veel.

Toch, als ik heel eerlijk ben, en zo heb ik mijn poules ook ingevuld, vrees ik met grote vrezen. Van Denemarken zullen we nog wel winnen, maar ik ben bang dat die Portugezen te Zuid-Amerikaans zijn en ons gewoon met slimmigheidjes, smerigheidjes en veel gezuig aan de kant gaan zetten. En dat we van Duitsland zullen verliezen omdat zij niet kunnen verliezen. Dat zijn gewoon rasechte winnaars. Wij zetten Nederland al op z'n kop als we tweede worden. Terecht dat we die prestatie op waarde schatten, maar we hebben die finale gewoon verloren. Klaar. Iedere Duitser had een maand lang gerouwd.

Ik hoop uiteraard dat ik er finaal langs zit, dat we de poule glorieus overleven en met een stijgende lijn een prachtige finale winnen. Dat ik ernaast zit met mijn gevoel en dat we inderdaad zo goed zijn als we denken. En dat er dan zondag 1 juli weer tig woonboten gezonken zijn!

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

Archieven

Weer in
’s-Hertogenbosch