1513 kg CO2 per jaar...

Woensdag 05 Oktober 2011 12:38

Over het algemeen leven we als fietskoeriers van dag tot dag, van rit tot rit. Soms krijgen we wel eens een verzoek om een offerte in te dienen voor een grote opdracht of een periodieke rit. Doen we ook, uiteraard!

aardolieDe aanvrager doet er eigenlijk niet zo toe. Feit is dat zij dagelijks een koerier nodig hebben. Voor een groot aantal adressen, deels buiten ons verzorgingsgebied, deels erbinnen. Even wat verdeelwerk, maar doen wij die adressen binnen ons gebied dan zouden we 's-Hertogenbosch als fietskoeriers jaarlijks zo'n 1.513 kg CO2 kunnen besparen. Om diezelfde hoeveelheid CO2 op te nemen heb je 76 bomen per jaar nodig. En grofweg komt dat neer op zo'n 2.522 liter diesel. Afhankelijk van de destillatie minimaal evenzoveel (maar waarschijnlijk veel meer) ruwe aardolie. Die uit de grond gehaald moet worden, gedestilleerd moet worden, vervoerd moet worden, moet ik nog verder gaan? En dat doen wij dus met de benen. Reden genoeg om ons te laten fietsen, toch!?!?

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

Archieven

Weer in
’s-Hertogenbosch