Vlaanderens Mooiste

Vrijdag 01 April 2011 21:28

Aanstaande zondag is het weer zo ver. De televisie op Sporza en genieten van één van de hoogtepunten in het vroege wielerseizoen.

Ronde van VlaanderenDe Ronde van Vlaanderen, oftewel Vlaanderens Mooiste. Koers! Van Brugge naar Meerbeke over 258 kilometer. Hellingen met welsprekende namen als de Berendries, de Koppenberg, de Oude Kwaremont en Tenbosse.

Normaal gesproken het terrein voor Belgische renners (66 van de 91 edities), zo af en toe weet er een buitenlander te winnen. De eerste ooit was een Zwitser (1923-Suter), de laatste ook (2010-Cancellara). Laatstgenoemde heeft al aangetoond in vorm te zijn en zal Vlaanderens Mooiste graag nog eens op zijn palmares bijschrijven. Dit voorjaar is echter ook gebleken dat er voldoende kapers op de kust zijn. Haussler, Nuyens, Boonen, Devolder, Gilbert... Of gaat de Raboploeg verder met het binnenhalen van overwinningen en krijgen we met Boom of Langeveld weer eens een Nederlandse winnaar? Ik zit klaar zondag! Pam! Koers!

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

Archieven

Weer in
’s-Hertogenbosch