tring tring...

Woensdag 10 November 2010 16:03

Tja, het idee van een fietsbel is heel simpel. Even bellen om je medeweggebruikers te waarschuwen dat je eraan komt en graag in wil halen.

fietsbelZou je zeggen in ieder geval. Mijn ervaring is helaas wat anders, net als de mensen in dit forum van het magazine 'Fiets'. Je probeert ruim van tevoren te bellen, maar eenmaal dichterbij blijkt de fietser die je in wil halen zijn I-pod vol open te hebben en zijn stuur als drumstel te gebruiken. Helaas... Of mensen reageren op je fietsbel door linksom over hun schouder te kijken en hun stuur ook meteen een ruk die kant op te geven. Of je krijgt het nodige commentaar terwijl je juist dacht er goed aan te doen een bel aan te schaffen in plaats van altijd maar roepen.

We blijven vrolijk doorbellen, maar het zou heel wat schelen als iedereen zich gedraagt alsof ze in een auto op de snelweg zitten. Gewoon rechts houden zodat er altijd ruimte is om ingehaald te worden. Gelukkig zijn er wel hele leuke fietsbellen te krijgen tegenwoordig!

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

Archieven

Weer in
’s-Hertogenbosch