daily business

Maandag 07 September 2009 12:32

Na ruim twee weken hectiek weer aan het werk...

beschuit met muisjesNaast fietsen dus ook weer tijd voor dagelijkse overpeinzingen. Zoals gisteren tijdens mijn zoveelste beschuit met muisjes. Waarom eten we dat eigenlijk? Het almachtige Wikipedia leert ons dat de geboorte van een kindje al in de Middeleeuwen met wat lekkers gevierd werd. Wit brood met suiker voor de armen, beschuit met suiker voor de rijken. Tel daar de kraamreputatie van anijs (goed voor moedermelk, herstel van de baarmoeder en het verjagen van boze geesten) bij op en we hebben weer een mysterie de wereld uit geholpen! Iemand nog een beschuitje?

Geen reacties





(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

Archieven

Weer in
’s-Hertogenbosch